Uppnå träningsmålen 2018

Problem med att uppfylla nyårslöftet om att träna mer under 2018?  Läs vidare för tips på hur du kan uppnå årets träningsmål!
1. Anmäl dig till ett hinderbanelopp

Är ett vanligt löplopp inget för dig? Anmäl dig till ett hinderbanelopp (också kallat Obstacle Course Race). Mångsidig träning, uthållighet, explosivitet, styrka och en stor portion envishet är ingredienserna för att lyckas i ett OCR-lopp. Loppen springer du i grupp så det är också ett bra tillfälle att samla kompisarna!

2. En ny sport varje vecka!

Tröttnar du fort på en träningsform kan det här vara något för dig. Genom att tvinga dig själv till att testa nya typer av motion kommer du få mångsidig träning samtidigt som du förhoppningsvis kommer hitta den typ av träning du gillar. Varför inte prova på klättring, dans eller parkour?

3. Gör målet konkret och bryt ner

Gör ditt mål så konkret du kan. Vill du klara en specifik övning som en pull-up eller att springa i i full fart i 5 min? Och hur ska du göra för att uppnå det målet? Om du ska klara av att springa i full fart i 5 minuter så kan du först sikta på att springa i 3 minuter. Tänk delmål!

4. Utför 200 träningspass 2018

Kvalité är nästan alltid bättre än kvantitet men om du har svårt att göra träningen till en vana kan det vara ett mål att hinna ett visst antal träningspass på ett år/månad. Ju fler träningspass du prickar av, desto bättre kommer du känna dig. Förhoppningsvis kommer det heller inte dröja länge innan träningen blir en regelbunden vana.