Spring rätt!

Se till att löprundan blir effektiv och bekväm snarare än jobbig och smärtsam. Många kanske inte tänker på att löpstilen kan göra så att hela löprundan blir jobbigare än vad det egentligen borde vara. Nedan följer några tips att tänka på inför nästa runda.
  1. Tänk på att hålla huvudet upprätt. Det ska vara en naturlig förlängning av kroppen och huvudet ska varken luta framåt eller bakåt. Har du huvudet i fel position, du kanske tittar ner kraftigt i marken istället för att blicka framåt, kan det ge värk i axlar och nacke.
  2. Axlarna kan vara en del som man helt glömmer bort när man springer. I dagens stress så blir det lätt att de åker upp mot öronen och stannar där. Tänk istället medvetet på att slappna av i axlarna och håll dem nere.
  3. Håll ryggen rak och skjut fram bröstkorgen. Detta gör att andningen underlättas och det blir lättare att ta djupa andetag.
  4. Överdrivet böjda armar kan påverka löpningen negativt. Armarna ska ha en vinkel på ca 90 grader mellan underarm och överarm och inte pendla för mycket fram och tillbaka. Tänk på att överkroppen ska hållas rak och inte vridas.