Rocklunda får ny innebandyarena

Rocklunda, en av Sveriges största idrottsanläggningar får ny innebandyarena.

Tusentals barn, ungdomar och vuxna besöker Rocklunda dagligen för att idrotta, gå på konserter, föreställningar eller andra evenemang. Nu planeras ytterligare ett tillskott till de redan existerande utomhus­–och inomhusarenorna, våren 2020 kommer en splitter ny innebandyarena stå klar.

”Vi ser att Rocklundaområdet har alla möjligheter att bli Västerås verkliga fönster mot övriga landet. Den nya innebandyarenan är efterlängtad och blir ett välkommet tillskott i vår vision om att utveckla dagens Rocklunda till att möta de framtida behoven”
-Jan-Erik Lahti, fastighetschef på AB Arvid Svensson som äger Rocklunda Fastigheter AB.

Den nya arenan kommer uppfylla kraven för högsta serien, Svenska Superligan. Arenan kommer förutom att rymma 1 matchplan, läktare med plats för 1 200 personer, träningshall, gym och omklädningsrum även innehålla café och föreningskansli.

Förutom innebandyspel kommer det även kunna arrangeras konserter och andra evenemang i arenan. Då med plats för 2000 personer stark publik.

NCC kommer bygga den nya arenan och preliminära markarbeten börjar efter sommaren.

”Äntligen, ett väl passande uttryck när vi nu kommit fram till att sätta spaden i jorden för en ny innebandyarena. Västerås kan nu i sinom tid återta positionen som innebandy staden No 1, och vi har enbart goda erfarenheter av NCC vilket borgar för en bra slutprodukt”.
-Hans Stergel, Ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv