”Idrottsförbundets val av nya lokaler skapar mervärde för ett av Sveriges främsta idrottsområden” säger Hans Stergel, ordförande i Nämnden för idrott och friluftsliv”.

I fredags i förra veckan togs det första spadtaget för Idrottens hus på Rocklunda. Här kommer Västmanlands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna, Kansli för det statliga aktivitetsstödet, Västmanlands Fotbollförbund, Mellansvenska Simförbundet, Västmanlands Ishockeyförbund och Västerås SK att flytta in.

Med så många stora idrottsförbund samlade under ett och samma tak är målet att den nya lokalen ska fungera som en samlingsplats för idrotten i Västmanland.

”Det ska vara lätt för besökare att kunna komma in till oss spontant. Rocklundas läge nära E18 med bra bussförbindelser, cykelbanor och många parkeringar gör oss ännu mer tillgängliga. Här känns idrottens puls med fullt av aktiviteter och evenemang och här finns också idrottens viktiga vardag och till allt detta finns vi som stöd och hjälp. Vår flytt är ett viktigt steg i att göra idrotten och Västmanland ännu starkare”, säger Maria Engelfeldt, distriktsidrottschef, Västmanlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna.