Under sommaren och semestern finns det mycket som lockar: vänner, spontana middagsbjudningar, bad och parkhäng. Det kan kännas svårt att ha motivationen att ta sig till gymmet. Läs listan om hur du ökar chanserna att din sommarträning blir av!

 

Satsa på morgonträningen

Utnyttja dagens tidiga timmar till att träna. Senare på dagen finns risken att det dyker upp en inbjudan till en middag som du hellre vill gå på. Få din morgonträning avklarad och du kan njuta av resten av dagen.

 

Prova nya aktiviteter

Har du haft ett träningschema som du har hållt dig till en längre tid? Ta sommaren i akt och testa nya träningsformer! Har du alltid velat prova på ett yogapass, dans, zumba eller se om crossfit kan vara din grej? Prova! Det är bra att variera träningen och det kommer hjälpa dig att hålla dig motiverad. Kanske hittar du din nya favoritträningsform?

 

Värv en kompis att träna med

Om du har svårt att hålla i träningsmotivationen under sommaren är risken stor att  någon av dina kompisar har precis samma problem. Träna tillsammans och peppa varandra!

Det finns även många träningsgrupper på Facebook där du kan gå med om du är sugen på att testa på en specifik träningsform tex. terränglöpning eller varför inte ett mini boot camp? Många grupper träffas regelbundet och många utgår ifrån Rocklundaområdet.

 

Utnyttja transportsträckorna

Ska du ner till stranden? Ner till affären för att köpa glass? Istället för att ta bilen, sätt dig på cykeln eller snöra på dig löparskorna! Kombinera nytta med transport helt enkelt.